Ous ecològics estrellats

Un plat complert, senzill i molt bo…

Ingredients

  • ous ecològics
  • patata
  • oli
  • sal
  • pernil salat, ceps, tòfona,… al gust.

Elaboració

  1. Peleu i renteu les patates. Si son de pell fina també les podríeu fregir amb la pell, que queden boníssimes. Talleu les patates en talls irregulars, però d’un gruix similar (0,7 cm aprox).
  2. Poseu una paella i esclafeu oli d’oliva. Fregiu les patates fins que quedin lleugerament daurades, les retireu del foc i les poseu a escórrer en un paper absorbent.
  3. Torneu a escalfar l’oli i fregiu les patates per segona vegada a foc molt fort, perquè quedin daurades i cruixents per fora. Les retireu del foc i les torneu a posar en un paper absorbent que els hi tregui l’excés d’oli. Saleu-les.
  4. En una altra paella escalfeu oli per fer els ous ferrats. Un cop l’oli sigui ben calent fregiu els ous de manera que quedin torrats i cruixents per la clara, però tendres pel rovell. És important que no es cogui massa el rovell.
  5. Serviu en un plat les patates, poseu els ous a sobre i els talleu a trossos amb una cullera, barrejant-los amb les patates.
  6. Podeu arrodonir el plat amb uns encenalls de pernil salat, o amb una ratlladura de tòfona, o de ceps,… En tots els casos us quedarà boníssim!

Bon profit!

 

S'han tancat els comentaris