Farcellets de col

A l’hivern les cols són boníssimes. Les hem d’aprofitar i cuinar receptes com aquesta, ben originals, per trencar la monotonia i gaudir de la bona cuina.

Ingredients

1 col
300 gr de carn picada
1 tassa d’arròs bullit
1 ou
30 gr. de mantega
1 ceba
1 pebrot
2 fulles de llorer
1 cullerada de tomata fregida
1 got de nata líquida

Elaboració

Netegeu la col, la talleu per la meitat i la feu bullir durant uns 20 minuts en aigua i sal.
Pel farcit, es barreja la carn picada, amb la ceba picada, l’arròs i l’ou. Salpebreu.
De la col escorreguda, en separeu unes 12 fulles.
Poseu tres fulles, una a sobre l’altra i hi col·loqueu una porció del farcit que heu preparat anteriorment.
Enrotlleu les fulles i les lligueu amb un fil de cuina.
Per la salsa, daureu ceba picada amb la mantega, hi afegiu el pebrot tallat a tires, les fulles de llorer, la tomata sofregida i salpebreu al gust.
En una paella a part daureu els rotllets. Els col·loqueu en una safata al forn, sobre un llit de col o de col i ceba tallada fina. Ho deixeu coure uns 30 minuts a 200º.
Abans de servir hi afegiu la salsa per sobre.

Bon profit!

Entrada publicada a la categoria Receptes

Deixa un comentari