Crema de carabassa amb mill i espècies

Una recepta molt nutritiva per aquestes últimes setmanes d’hivern.
El mill (mijo en castellà) és un cereal antic, originari de la Índia, i ple de propietats nutricionals interessants. Segons els experts, dins del seu petit gra s’hi troben grans quantitats de proteïna i minerals (sobretot ferro i magnesi). Cal aprofitar-lo! El trobareu en alguns supermercats i a les botigues de productes naturals i dietètica.

Ingredients

  • 1 carabassa cacauet
  • 1 porro gran o 2 porros petits
  • 1 ceba
  • una mica de mantega
  • 100gr de mill
  • espècies: llorer, cúrcuma i gingebre en pols
  • formatge ratllat (opcional)

Elaboració

  1. En una cassola fonda hi posem els porros i les cebes talladets amb una mica de mantega perquè es rossin.
  2. Hi afegim la carabassa tallada a daus petits i també la saltegem a foc mig.
  3. Quan estiguin totes les verdures estovades i rosses, les cobrim d’aigua (que l’aigua passi l’amplada d’un o dos dits de la verdura).
  4. Afegim a l’aigua el mill (prèviament rentat i colat), una mica de sal i les espècies (un pessic de gingebre -segons els gustos- i força llorer i cúrcuma).
  5. Deixem bullir uns 20 minuts i després ho triturem tot al minipimer.
  6. Opcional: afegir formatge ratllat en el moment de servir.
  7. Servir i menjar ben calent.

 

Deixa un comentari