Amanida fattouche amb llegums

Una gran idea per aprofitar els cogombres i els tomàquets xerris estiuencs.

Ingredients

  • 400 gr de mongeta seca o de cigrons cuits (1 pot)
  • 1 cogombre
  • 250 gr de tomàquet xerri
  • 1 branca d’api
  • 1 ceba vermella
  • 6 raves
  • 4 pans de pita
  • Una mica d’enciam (opcional)
  • Un grapat fulles de julivert
  • Un grapat de fulles de menta

Per la vinagreta:

  • 3 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • 2 cullerades soperes de suc de llimona
  • 1 cullerada sopera de mel
  • sal, pebre i com a ingredient opcional el sumac

Elaboració

  1. Pre-escalfeu el forn a 180ºC. Enforneu els pans de pita durant 6-8 minuts fins que quedin cruixents. Deixeu-los refredar una mica i trenqueu-los a trossets.
  2. Peleu i talleu les cebes a rodanxes. Talleu els tomàquets xerris per la meitat i els raves a làmines fines.
  3. Piqueu el julivert i la menta.
  4. Peleu el cogombre i talleu-lo a rodanxes.
  5. Renteu l’api, traieu-li els fils laterals i talleu-lo a rodanxes fines.
  6. Renteu i escorreu la mongeta seca o els cigrons cuits.
  7. Barregeu tots els ingredients de l’amanida.
  8. Barregeu bé tots els ingredients de la vinagreta amb el fuet i afegiu-la a l’amanida.
  9. Si es tenen restes de pollastre rostit o a la planxa, també es poden afegir ben esmicolades.
  10. A la tardor també es poden afegir grans de magrana.

Bon profit!

 

 

Deixa un comentari