Romesco

Per acompanyar els nostres calçots altres verdures, carn o peix, res millor que un romesco casolà i fet amb amor. La Nathalie ens ha passat aquesta fantàstica recepta.

Ingredients

• 180 g. Ametlles torrades
• 750 g. Tomàquet
• 1 all
• 1 pebrot vermell
• 3 nyores
• 1 tros de pa
• Oli d’oliva verge
• Sal
• Pebre negre
• 1 rajolí de vinagre

Elaboració

En un recipient apte pel forn, col·locarem els tomàquets, el pebrot tallat per la meitat sense llavors, els alls i el pa. Li tirem sal, el rajolí de vinagre i un altre d’oli d’oliva. Ho introduïm al forn durant 30 minuts a 180 ºC.
Quan hagin passat els 30 minuts, retirem el pa i fem la volta a les verdures, ho deixarem 30 minuts més, aquesta vegada a 200 ºC.
Mentrestant, tallem les nyores per la meitat, treiem les llavors i les col·loquem en un recipient amb aigua tèbia durant 20 minuts, cal tenir en compte que la part interior de les nyores ha d’estar tocant l’aigua perquè s’hidrati correctament.
Per altra banda pelarem les ametlles i les triturarem amb l’ajut d’un morter.
Ara ja podrem retirar les verdures del forn, que haurem de pelar un cop estiguin fredes.
Un cop tenim tots els ingredients a punt, l’últim pas serà integrar-ho tot: posem les ametlles en un recipient, afegim les nyores, un polsim de sal i un altre de pebre i ho barregem i triturem bé. A continuació afegim els alls pelats i seguim barrejant i triturant amb el morter. Ara és el torn dels tomàquets, que els anirem afegint ben pelats i poc a poc mentre anem barrejant i picant, veurem que comença a agafar consistència. Farem el mateix amb el pebrot. Ara, per últim, afegim la salsa que ens ha quedat de fer les verdures al forn, un altre rajolí d’oli d’oliva i el pa ben triturat. Ho barregem tot bé i ja podem servir.

Bona calçotada!

S'han tancat els comentaris