Lasanya de verdures

Un plat complert i boníssim, per cuinar amb temps i gaudint-ne.

Ingredients

  • Pasta de lasanya
  • Verdures variades: ceba, carrota, tomata, porro, pebrot, albergínia…
  • Llet
  • farina
  • oli
  • mantega
  • sal
  • formatge ratllat
  • salsa tomata sofregida “La Rufa”

Elaboració

  1. Posem una olla amb aigua abundant i sal a escalfar al foc, per bullir la pasta. Mentre s’escalfa anem preparant el farcit de la lasanya. Sofregirem amb poc oli d’oliva les verdures tallades fines, vigilant que no se’ns cremin.
  2. Un cop bulli l’aigua posem la psata amb compte que no perdi el bull i que no s’enganxin. Un cop cuita (uns 10-12 min), la colem i la posem en aigua freda, perquè no s’enganxi.
  3. Muntem en una safata de forn la lasanya, posant una capa de pasta i una de farcit. Podem fer fins a 3 pisos.
  4. Fem la beixamel, sofregim la farina (2 cullerades) en una cassola amb un bon raig d’oli suau i una cullerada de mantega. Ràpidament afegim la llet freda poc a poc (0,5l.), remenant sense parar. Deixem que arrenqui el bull, però a foc suau i remenant continuament, perquè no se’ns enganxi. Posem sal al gust i deixem bullir a foc molt baix i remenant uns 10 min. fins que quedi espessa.
  5. Cobrim la lasanya amb la beixamel, afegim formatge ratllat per sobre i la gratinem 5 min. al forn.
  6. També podem fer la recepta sense fer la beixamel, substituint-la per una salsa suau de tomata sofregit.

Bon profit!

 

Deixa un comentari